Talk and talk

Assalamualaikum.. So today last paper for this week was Sejarah kertas 3..Alhamdulillah everything went so fine..just shaking hands je hahhahahahaha XD

Biasalah 3jam menulis, bergetar beb tangan..
But takpelah akhir tahun belajar en..
Hari ni aku bincangkan pasal benda yg laki pandang remeh tapi bagi perempuan, benda ni paling penting.. Well we gonna talk about
                            "P E R A S A A N."

For guys, tht feelings dont mean a important thing to them..

But for the gals, maybe different thing could happened.. for them, their hearts and feeling are more important..

Here, aku boleh ckp pasal budak perempuan.. Ha ya, aku perempuan..but for kiddo, they usually want attention from guys, feeling want to be loved from someone else..

For example, aku boleh bagi satu situation yg mane dak2 perempuan akan bagi to get more attention from you yang mana dorang akan ajak korang study sesama @ mintak korang ajar sampai berhari2.. this situation boleh nampak dgn jelas sangat kat Glory menjelang nak spm..
Ya Allah geli geliman aku tengok dorang ngada2 dgn budak laki..
Hey gals, bila korang buat cmtu pun sebab nak attention from guys, hey plslah menggelikan tau tak????? dan jaranglah guys tu nak sangkut kat korang.. Because the true man tak suka pun perempuan yg gedik2..
Entahlah pada pandangan aku,gedik tu melambangkan kau nak attention dan memerlukan kasih sayang but is it your parents give enough love to you?????
Ask yourself.


Selalunya bila jadi situation yg aku ckp tadi tu, haa ya just fikir positif, maybe korang nak study,nak cepat faham..but benda ni boleh jejaskan diri kau sebab kau akan  menaruh harapan..nak2 lagi orang tu crush yg kau berharap bertahun lamanye.. Lagi satu,bila study sesame tu mesti nak dekat2.. jap lagi kang,

             "Eh2 ! sorry terpegang tangan awak!"
              "Eh terpegang pulak! sorry! "

walhal, bende tu lah kau nak jadi.. NAFSU beb NAFSU.. everyone have it esp. guys 😌
Nak fall in love kononnye but sebenarnya dak laki ni pulak they have a lots of agenda dan sebenarnya eventhough dorang layan ramai perempuan,  dorang tetap sayangkan yg satu je.. Satu yg dorang yakin yang baik, yang sempurna pada mata dorang, yang sesuai jadi isteri, yang muncul dalam istikharah, yang memang menantu pilihan..


For guys pulak..

Korang janganlah sesuka hati je nak tolong perempuan unless kalau betul2 emergency cthnya mcm dia nak mati ke cedera ke..
Just fikir logik,
Macamlah takde dak perempuan lain yg dia boleh mintak tolong ajar, yang nak study sesama.. Just think it wisely! Hahahhahahahahahaha baru aku sedar.. lelaki pun patutnya jaga diri korang tu..jangan sampai orang ckp korang ni murah and so do perempuan..kau rapat2 dgn semua perempuan/lelaki , mana taknye orang ckp kau murah..gelak2 pastu bagi fake hope.. HAMPEH! srsly HAMPEH!

Mentang2 kau hot and then, kau rasa kau boleh buat semua including mainkan perasaan orang.. hahahahahhaaha kau silap!
Plslah behave.. takde orang akan respect korang kalau korang buat cmtu eventhough korang pandai nak mampus but dengan manner yg centu..hmm jangan harap!
Nak2 lagi perempuan ni akan lebih cepat utk suka seseorang dan lelaki pulak amek kesempatan. hah! habislah..


Kk gtg.. Assalamualaikum and please muhasabah diri.. prayforme 😊



With loveđź’•