Special Giveaway by Syazlia & FD Part 2



Assalamualaikum.

klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Custom made tshirt (bagi design sendiri) x 1, Skincare Product Clarins (Mini) bernilai RM100++ x 1, Eye mask collagen x 1, Lip mask x 1, Keychain Bandung x 1, Sticker x 5, Note book x 1, Brooch x 2, Blouse brand B.U.M x 1, Losyen Halimau x 1, Casing phone handmade x 1, 3 pcs Shiseido mask x 1, Keychain x 1, Keychain strawberry x 1 , Sepasang felt brooch x 1, Beauty set x 1 , Aksesori x 1, Keychain + Shiseido mask x 1, Earphone x 1, Cash RM5 x 3, dan Review Blog x 1.



Tamat 30 Nov 13, 10 malam


Hadiah pilihan hati :
  • Custom made tshirt
  • Note book
  • Review Blog

Keep in touch, sis !


Hai.. Lama tak update,kn? well.. baru lepas final exam.. *Susah woooo~!! 
Nak nangis boleh tak? hahaha.. nvm..

Ok.. byk jugak cerita nak diceritakan kat korang..

Kakak den yang alia tu kan.. ALHAMDULILLAH dia dah belajar jauh nun sana.. 
Guess what... She is now studying at BEIJING !!! heheee.. kpm offer dia hari tu..

Ni time hantar dia kat KLIA on 9.10.2013 ..



Memanglah susah dok jauh dr family tapi kena juga biasakan diri.. sebab family sangt berharap kepada kita untuk berjaya.. so tak mo sedih2 tau.. always remember that we all love you and Allah never leave you alone..

And this is her,ma sista... at Great Wall China..




I'm so proud of you, sis.. Miss you badly.. :) but dun worry
We can still keep in touch with whatsapp , fb etc..

Ok..Setakat itu je lah eh.. Malas nak taip dah.. Acik warden marah dahh ~~ :)

Hari Keusahawanan SMKSP 2013



Hari Keusahawanan SMKSP memang best ever !
 Lebih2 lagi apabila ditugaskan untuk menjual bunga ros segar di keliling sekolah.. hahaha XD
Pengalaman yang tak mungkin aku lupakan ! Membawa bunga ros segar sambil melaungkan ayat ini :

BUNGA HIDUP EMPAT RINGGIT~~ !


Itulah ayat yang selalu aku laungkan.. Pada mulanya, aku berasa malu tetapi lama-kelamaan rasa semangat berniaga tu timbul dengan sendiri.. hehehehe.. Merah padam pada muka aku memang kelihatan amat ketara.. Malu jugalah.. bukan selalu memalukan diri,bukan ?

 BUNGA HIDUP EMPAT RINGGIT~~ !

Hohohohoho.. Tetapi tak malu sangat bila bersama dengan budak ni :



* Teka mana NAR ? Kenal tak ?*


Tetapi bukan kami berdua sahaja.. Mereka berdua pun membantu kami :


*Farhanah dan Hannan*

Memang best dengan korang.. Tetapi Ain, kau memang nak balas dendam kat aku ke apa? Pekak telinga aku , kau tahu tak ? hahaha.. Nak tahu kenapa aku cakap macam ni?

Bila tiba masa yang sesuai aku ceritakan ye.. Sekarang nak gosok baju, esok sekolah maaa...

~ Assalamualaikum~

 BUNGA HIDUP EMPAT RINGGIT~~ !

"Segmen : Blogger Pinkish and Purplish"

 
Best pulak tengok Segmen ni.. Ohsem lah katenyeeee..!


*Klik banner untuk JOIN*



*Ini sebenarnya collection pink kak lia kesayanganku tp memandangkan dia makin kurang dalam berblog ni, so tak salah kan?hehehhe*

~Assalamualaikum~

1,2,3 Ummi dan 4 Ayah ...


Kadang-kadang aku musykil dengan manusia zaman sekarang ni... Walaupun, Ummi yang utama tetapi ayah pun kene hormat juga.. ummi memang banyak berkorban..Ummi hampir separuh nyawanya lahirkan kita kat dunia ni.. Ayah pula beri kita makan, tempat berteduh, beri kita pakaian dan macam-macam lagi.. Tetapi ummi dan ayah tak pernah minta apa-apa balasan duit ke cek ke.. Tapi cuma satu je, ummi dan ayah nak tengok kita berjaya capai cita-cita dan nak kita jadi anak yang soleh dan solehah belaka !

Tapi kita macam nak tak nak je belajar, pegi sekolah, nak solat , nak puasa.. Adakala terdetik dihati ni , betapa sedihnya kalau ummi dan ayah tahu yang kita tak belajar, kita tak pergi sekolah dan kita tak solat serta berpuasa.. Betapa kecewa dan hampanya ummi dan ayah kita,kan? Solatlah dimana pun kamu berada, Allah pasti menjagamu.. In shaa Allah..

 *Allah sentiasa dekat dengan kita tapi kita susah nak dekatkan diri kepada Allah..*


Sesungguhnya Syaitan telah berjanji akan menyesatkan umat Nabi Adam tanpa kenal erti penat dan lelah...Sesekali terfikir juga , Kenapalah Syaitan ni tak pernah penat untuk menyesatkan umat Islam? Agak-agak bila syaitan akan berhenti untuk menyesatkan kita eh?
Kekadang nak juga penuhkan segala perintah Allah tapi tu lah ada je hasutan yang Syaitan berikan..

Setakat ni saje lah eh? Kerja sekolah memang belambak , bertimbun !
 
~Assalamualaikum~