END - NEW YEAR GIVEAWAY BY IZZATI ATHIRAH


Rasa nya tak terlambat lagi nak join GA by sis Izzati Athirah ni kan? hehehe deadline nye sampai 31/12/2016 jugak XD eh eh nama kita sama lah.. Athirah jugak💆  


*Klik pada banner di atas untuk join*

So.. HAPPY NEW YEAR ye peepssss  ^^

BLOGLIST TAHUN BARU 2017



Moh le kita join bloglist by Cik Zafirah Nazri nii..

Cepat2lah join sebab segmen ni berlangsung sampai 31/12/2016 jeee.. So hurry up!
Klik pada banner di bawah untuk join yee ✌

Segmen Pencarian Bloglist 2017 Blog Cik Zue



*Klik pada banner di atas untuk join *

Dengue

Hari ni(12/12/2016) genap tiga minggu aku denggi.. Platlet yg sepatutnya 400++ , aku nya cuma 100+ itupun lepas discharged hosp. hari tu.. Dari 187 ke 175 ke 124 ke 97 ke 87 ke 71..
Aku taktau kenape aku nangis mase doc. kata aku patutnya kene warded, aku rase sebab aku taknak ummi ayah risau,orang2 yg sayang aku risaukan aku, and most importantly aku memang taknak susahkan sesape.. But hari ni, sakit ni datang balik.. Terase sangat macam platlet tu makin kurang dan telinga n gusi aku berdarah..Perut pun dah start sakit balik, idklah sebab gastrik ke apa sebab aku memang ade gastrik tapi pukul 10 tadi kiteorg dah makan dah, so cem pelik..hm its a bad feeling but aku taknak ummi ayah or family aku tau.. Malas nak susahkan dorang..lagipun pepagi esok(12/12/2016) nak gi Melaka, so better takyah spoiltkan happening mood tu en😂 hahahahaha 13/12/2016 pulak ummi ayah gi umrah.. weeee bestlah dorang en..this year ramai yg buat umrah, so hopefully semua dapat umrah yg mabrur..Insya-Allah.. Aaminn..

Ya, for certain things hm I just in love with someone that i wish i could spend my lifetime with but hm family matters.. it hurts but i'll be always missing him(my bby boo)

Dear followers and peeps, aku mintak maaf if selama ni ade terpakai bahasa kasar ke cakap buruk ke..who knows en esok2 aku dah takde hahahahaha😂 just forgive me eh? thankssss a lot..😊  I'm feeling weak than ever..hm im just so sorry


Pipipipipipi💞


Him 3❤

He grabbed my hand and lead me first..
He cuddled me and lifted my feet off the ground..
Spinning me around, I giggling laughed..
I looked into his eyes
I saw my future with him..
Awww bby, I wanna live with youu
Down the boat, my heartbeats became faster than ever.. Just like it wanted to tell that something bad could happened
I told you that I had bad guts of this ride..

"Sweetheart, pls dont think that matter so.. I'm here for you..Hold my hands, I will be always your keeper"

Yet, I still shaking in freeze..
The boat started its engine,
The solenoid transferred it electrons via magnetic power
Magnetic power became so stronger
Keep continuosly connecting and cut down the flux
The boat started rowing through the waves
At quarter of rowing,the reddish dawn sky turned black like a perfect storm
The beauty of nature became the scariest monster i've ever seen
The thunder showed its lightning
I was so afraid with light
i hate lights, in love with darkness


"Don't afraid,darling.. there's nothing to fear as long as i'm by your sides"
in sudden, i sat on him 😂
"haih this gal..Nasib baik sayang" he gave a sighed
hahaha sorry,babe.. I'm just too afraid of lights
Droplets of rain was filling up the boat
People started to put on worries
And so do us
Akif held my hands tightly and hug me like there's no other thing could break us apart

"Bby, whatsoever happened, pls remember that I will always love you.. There's no guy that I love like I love you.. You are always my bby boo💞"
My heartbeats as fast as my erithrocytes colaborated with the haemoglobins, my cardiovascular tissues pumped my heart so hard..

I opened up my eyes,
in my hazel eyes I saw.. a big wave came over our boat and crashed all the passengers
I remembered how tight you held my hands but now,
I lost the palm which used to slap me with teases
The grab of his hands was slowly weaker
I was barely can breath and swam
Water filled up my lungs,
the oxygen in my soul was decreasing,
Bby, whhere r youuuuu????💧😢


To be continued..

Pipipipipipi

Akif With The Sweetest Memories






Name: Muhammad Akif Alauddin Bin Abdul Rahim

Age: 16 Years Old

Height: 155 cm

School: Kolej Vokasional Batu Pahat

Haa tu je la yang korang patut tahu pasal aku XD
Actually aku taktau pon nak tulis ape kat blog Athirah ni XD
Hanye sedikit je la yang aku bole bagitau pasal kiteorang
Nak cerita dari awal kenal...memang jauh perjalanan,.HAHAHAHAH
Jadi bermula la cerita ye XD




31/07/2015
Hari apa tak ingat dah HAHAHA
Perempuan yang tudung kuning tu
Tarikh aku ternampak seseorang dan tarikh perkahwinan pakcik aku
Aku ternampak seorang perempuan yang cantik
Macam nampak bidadari...HAHAHAHA XD
Bertempat di masjid kat Senawang, Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Selepas nampak dia..
Aku jadi tertanya-tanya
Siapakah dia ??
Berapakah umur dia ??
Mengapa dia secantik ini ?? HAHAHA
Sejak kejadian tu aku cuba untuk mengambil tahu semua tentang dia..
Apa yang telah aku rasa ni ??
Adakah ini cinta ??
Jodoh ??
Aku jadi tak tentu arah selepas kejadian tu HAHAHA XD





17/10/2015
Hari apa pun tak ingat HAHAHA
Tarikh majlis perkahwinan pakcik aku di tempat aku
Tarikh aku ternampak lagi bidadari yang aku sebutkan tu
Bertempat di Parit Sulaiman, Pontian, Johor, Malaysia
Selepas nampak dia lagi..
Aku jadi tertanya-tanya
Siapakah dia ??
Berapakah umur dia ??
Mengapa dia secantik ini ?? HAHAHA
Sejak kejadian tu aku cuba lagi untuk mengambil tahu semua tentang dia..
Jadi aku berani kan diri untuk tanya akak dia yang merupakan isteri kepada pakcik aku
"Siapakah dia ?? Berapakah umur dia ??"
Baru lah aku tahu yang nama dia Nur Athirah Roshaizi dan berumur 16 tahun (2015)
Atas aku setahun XD
Aku tanya wechat ID dia
Keesokan hari nya aku dapat ID dia
Dan bermula lah sesi usya-mengusya HAHAHA XD





25/10/2015
Hari apa pun tak ingat HAHAHA
Banyak hari aku tak ingat tapi tarikh aku ingat tau XD
Tarikh convo pakcik aku dan isteri dia (akak tyra)
Bertempat di Universiti Teknologi Malaysia, Skudai, Johor Bahru, Johor, Malaysia
Aku nampak lagi bidadari tu
Tapi kali ni bidadari tu dah jadi milik aku HAHAHA XD
Bermakna aku berjaya usya dia lah XD
Memang dah plan nak jumpa masa tu
First time dating masa tu HAHAHA
Tapi tak dating berdua la
Ada family dia ngan family aku
Ada la sekejap-sekejap jalan berdua sebelah-sebelah
Seronok gila masa tu
Sebab dapat jumpa yang tersayang kan
Macam tak boleh nak berpisah je HAHAHA



5/12/2015
Hari apa tak tahu lagiiiiiii HAHAHA XD
Tarikh tu memang dah plan nak jumpa bidadari tu
Family Day katanya
Aku just ikut je
Bertempat di Bayou Lagoon Resort, Ayer Keroh, Melaka, Malaysia
Ni kira date kali yang kedua la HAHAHA
Kali ni kira sweet lah sebab ade tempat mandi-manda
Main simbah-simbah air
Jenjalan pusing-pusing tempat tu
Memang sweet dah macam dalam cerita Hindustan gitu HAHAHA
Yang tu baru siang belum malam lagi
Malam pulak ada dinner dekat tempat tu juga satu dewan besar
Duduk semeja dengan keluarga dia
Seronok sangat dapat kenal hati budi masing-masing
Jatuh cinta pada keluarga dia :)
Kitaorang makan sepinggan HAHAHA
Aku jenis yang tak suka kopek udang
Jadi dia kopekkan udang tu untuk aku HAHAHA
Dah macam suami isteri kauuuu HAHAHA XD
Memang kitaorang always spend time berdua masa tu
Bahagianyaaaaaaa :)
Rasa macam tak boleh nak berpisah tapi nak buat macam mana kan
Setiap pertemuan pasti ada perpisahan XD




25/12/2015
Maaf gambar buruk hanya gambar ni je yang ada masa tu HAHAHA
Hari tak ingat lagi laaaa XD
Seperti biasa pertemuan yang telah dirancang
Aku yang merancangnya
Planner terbaik ni HAHAHA
Kali ni date dekat perkampungan dia
Bertempat di Kuala Pilah, Negeri Sembilan, Malaysia
Di kampung dia macam-macam yang aku buat
Seronok gila masa tu
Dapat rapat dengan keluarga dia
Dah macam keluarga kedua aku :)
Anak-anak sedara dia
Memang rasa macam taknak tinggalkan diaorang
Sebab seronok sangat
Makan semeja
Sambut anniversary ummi dan ayah dia
Makan kek
Aku suap dia kek tu HAHAHA
Pastu kopek pisang (jagung) XD
Tunggu dia menggosok baju dekat tangga
Tengok TV sesama cerita Memori Cinta Suraya
Masa tu aku tengok dia aku nampak dia cantik sangat even dia cakap dia tak cantik masa tu XD
Aku tenung dia je
Main dengan anak-anak sedara dia yang happy go lucky
Pengalaman dan kenangan yang bukannya selalu aku dapat rasa dan takkan dapat aku lupakan
Benda tu semua buat aku rindu sangat sampai sekarang
Agak-agaknya bila lagi dapat spend time dengan dia lama-lama :)
Dah hampir setahun kitaorang tak berjumpa
Ada jodoh jumpa lah ye
-TAMAT-
Saya harap awak yang terakhir buat saya
Nobody can replace you in my heart
I hope you will be mine forever
I will love you until my last breathe :)