Akif With The Sweetest Memories






Name: Muhammad Akif Alauddin Bin Abdul Rahim

Age: 16 Years Old

Height: 155 cm

School: Kolej Vokasional Batu Pahat

Haa tu je la yang korang patut tahu pasal aku XD
Actually aku taktau pon nak tulis ape kat blog Athirah ni XD
Hanye sedikit je la yang aku bole bagitau pasal kiteorang
Nak cerita dari awal kenal...memang jauh perjalanan,.HAHAHAHAH
Jadi bermula la cerita ye XD




31/07/2015
Hari apa tak ingat dah HAHAHA
Perempuan yang tudung kuning tu
Tarikh aku ternampak seseorang dan tarikh perkahwinan pakcik aku
Aku ternampak seorang perempuan yang cantik
Macam nampak bidadari...HAHAHAHA XD
Bertempat di masjid kat Senawang, Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Selepas nampak dia..
Aku jadi tertanya-tanya
Siapakah dia ??
Berapakah umur dia ??
Mengapa dia secantik ini ?? HAHAHA
Sejak kejadian tu aku cuba untuk mengambil tahu semua tentang dia..
Apa yang telah aku rasa ni ??
Adakah ini cinta ??
Jodoh ??
Aku jadi tak tentu arah selepas kejadian tu HAHAHA XD





17/10/2015
Hari apa pun tak ingat HAHAHA
Tarikh majlis perkahwinan pakcik aku di tempat aku
Tarikh aku ternampak lagi bidadari yang aku sebutkan tu
Bertempat di Parit Sulaiman, Pontian, Johor, Malaysia
Selepas nampak dia lagi..
Aku jadi tertanya-tanya
Siapakah dia ??
Berapakah umur dia ??
Mengapa dia secantik ini ?? HAHAHA
Sejak kejadian tu aku cuba lagi untuk mengambil tahu semua tentang dia..
Jadi aku berani kan diri untuk tanya akak dia yang merupakan isteri kepada pakcik aku
"Siapakah dia ?? Berapakah umur dia ??"
Baru lah aku tahu yang nama dia Nur Athirah Roshaizi dan berumur 16 tahun (2015)
Atas aku setahun XD
Aku tanya wechat ID dia
Keesokan hari nya aku dapat ID dia
Dan bermula lah sesi usya-mengusya HAHAHA XD





25/10/2015
Hari apa pun tak ingat HAHAHA
Banyak hari aku tak ingat tapi tarikh aku ingat tau XD
Tarikh convo pakcik aku dan isteri dia (akak tyra)
Bertempat di Universiti Teknologi Malaysia, Skudai, Johor Bahru, Johor, Malaysia
Aku nampak lagi bidadari tu
Tapi kali ni bidadari tu dah jadi milik aku HAHAHA XD
Bermakna aku berjaya usya dia lah XD
Memang dah plan nak jumpa masa tu
First time dating masa tu HAHAHA
Tapi tak dating berdua la
Ada family dia ngan family aku
Ada la sekejap-sekejap jalan berdua sebelah-sebelah
Seronok gila masa tu
Sebab dapat jumpa yang tersayang kan
Macam tak boleh nak berpisah je HAHAHA



5/12/2015
Hari apa tak tahu lagiiiiiii HAHAHA XD
Tarikh tu memang dah plan nak jumpa bidadari tu
Family Day katanya
Aku just ikut je
Bertempat di Bayou Lagoon Resort, Ayer Keroh, Melaka, Malaysia
Ni kira date kali yang kedua la HAHAHA
Kali ni kira sweet lah sebab ade tempat mandi-manda
Main simbah-simbah air
Jenjalan pusing-pusing tempat tu
Memang sweet dah macam dalam cerita Hindustan gitu HAHAHA
Yang tu baru siang belum malam lagi
Malam pulak ada dinner dekat tempat tu juga satu dewan besar
Duduk semeja dengan keluarga dia
Seronok sangat dapat kenal hati budi masing-masing
Jatuh cinta pada keluarga dia :)
Kitaorang makan sepinggan HAHAHA
Aku jenis yang tak suka kopek udang
Jadi dia kopekkan udang tu untuk aku HAHAHA
Dah macam suami isteri kauuuu HAHAHA XD
Memang kitaorang always spend time berdua masa tu
Bahagianyaaaaaaa :)
Rasa macam tak boleh nak berpisah tapi nak buat macam mana kan
Setiap pertemuan pasti ada perpisahan XD




25/12/2015
Maaf gambar buruk hanya gambar ni je yang ada masa tu HAHAHA
Hari tak ingat lagi laaaa XD
Seperti biasa pertemuan yang telah dirancang
Aku yang merancangnya
Planner terbaik ni HAHAHA
Kali ni date dekat perkampungan dia
Bertempat di Kuala Pilah, Negeri Sembilan, Malaysia
Di kampung dia macam-macam yang aku buat
Seronok gila masa tu
Dapat rapat dengan keluarga dia
Dah macam keluarga kedua aku :)
Anak-anak sedara dia
Memang rasa macam taknak tinggalkan diaorang
Sebab seronok sangat
Makan semeja
Sambut anniversary ummi dan ayah dia
Makan kek
Aku suap dia kek tu HAHAHA
Pastu kopek pisang (jagung) XD
Tunggu dia menggosok baju dekat tangga
Tengok TV sesama cerita Memori Cinta Suraya
Masa tu aku tengok dia aku nampak dia cantik sangat even dia cakap dia tak cantik masa tu XD
Aku tenung dia je
Main dengan anak-anak sedara dia yang happy go lucky
Pengalaman dan kenangan yang bukannya selalu aku dapat rasa dan takkan dapat aku lupakan
Benda tu semua buat aku rindu sangat sampai sekarang
Agak-agaknya bila lagi dapat spend time dengan dia lama-lama :)
Dah hampir setahun kitaorang tak berjumpa
Ada jodoh jumpa lah ye
-TAMAT-
Saya harap awak yang terakhir buat saya
Nobody can replace you in my heart
I hope you will be mine forever
I will love you until my last breathe :)